email : halim35@azet.sk
skype : halim354
facebook :halim35@azet.sk
Prosím Vás aby ste mi posielali na email všetko čo tam chcete pridať. Ďakujem.

Prosím Vás !!! ZAREGITRUJTE SA !!!

!!!POZOR PREDÁVAM AJ ŠKREČKY!!!
Ak máte zaujem !!!KONTAKTUJTE MA!!!
 
 

Škrečok poľný

Tento hlodavec žijúci vo voľnej prírode dosahuje 20-35 cm a aj s jeho váhou 200-500 gramov o ňom môžeme povedať, že patrí medzi najväčšie hlodavce. Charakteristické je preň pestré sfarbenie.

Koncom augusta upadajú divo žijúce škrečky do zimného spánku, ktorý je však prerušovaný, aby sa mohli najesť zo svojich zásob. Napriek nim však škrečok cez zimu stráca asi tretinu svojej celkovej hmotnosti.

Samičke sa rodí 4 - 12 mláďat, no tento počet veľmi rýchlo klesá. Aj preto je škrečok poľný vyhlásený za chránený druh.